Favnta

Jeg har valgt at kalde min forretning Favnta. Navnet udtrykker det jeg står for– en kærlig ”favn”, der kan være kanal for forvandling af personlige forhindringer og problemer.

Et passioneret menneske med NLP som medspiller.

Min passion er at arbejde med mennesker og anvende NLP som basis for min terapi.
Jeg har beskæftiget med NLP siden 2006, hvor jeg ved et tilfælde i min sygeplejepraksis stødte på begreber som coaching og NLP.
Det førte mig ud på en lang rejse med uddannelse hvor jeg i den grad blev fascineret af excellente mennesker, der med enkelte virkemidler – næsten kunstnerisk forvandlede ulykkelige menneskers fastlåste problemer lige foran næsen på mig –
Det var så fantastisk og forløsende at være vidne til.

Jeg var hooket.

Når andre mennesker kunne lære det, kunne jeg også. Det satte jeg mig for og har gennem årene suget til mig og dygtiggjort mig.
Jeg er nu trænet og eksamineret NLP psykoterapeut og master trained NLP coach. Derudover er jeg uddannet Sandplay terapeut og har beskæftiget mig med spædbarneterapi, drømmetydning, tegneterapi og hypno-terapi. Aspekter fra disse terapiformer er nu integrerede i mit arbejde, når jeg arbejder som NLP psykoterapeut.

Det er stadig mit indtryk at der ikke findes terapiformer der kan hamle op med de forandringer der kan iværksættes med NLP.

NLP anvendt i forkerte hænder kan, som alt andet, forværre en situation. Men i kyndige hænder og etisk korrekt håndteret, kan NLP terapi formentlig anvendes i alle tænkelige problematikker, såsom psykosomatiske lidelser, neuroser, angst, depression, mm. Jeg har endvidere kendskab til at NLP har forbedret livskvalitet hos mennesker med skizofreni, bipolar lidelse, spiseforstyrrelser, PTSD mm.

Helbred og forandring

tic-tac-toe-1777880_640Tankerne bag NLP er, at ønsker du forandring, findes der en løsning i dit nervesystem og din hjerne. Et problem vil oftest være forankret i uhensigtsmæssige tankemønstre som ofte er etableret i den tidlige barndom eller efter traumer.

I dag har vi veldokumenteret viden om, at tankemønstre og overbevisninger indvirker på krop og psyke, ja endda helt ned på celleplan og i DNA ét og kan give såvel fysiske som psykiske sygdomme. Heldigvis er det omvendte jo også tilfældet. Forandringer i uhensigtsmæssige tankemønstre til mere hensigtsmæssige, kan have indflydelse fra celleplan og forløse en lidelse.

Mennesker der ønsker forandring og forstår at de selv kan være både årsag og virkning til deres helbredssituation kan nå langt. Arbejdet i terapien kræver at være nysgerrig på sig selv og en indstilling på, at gøre et stykke indre arbejde, for at nå i mål.

Som regel er det enkelte ting, der skal til for at lave forandring i tankemønstre eller programmer. Det at afdække tankemønster er NLP´s særlige forse, og når vi ved hvor ”hunden” ligger begravet, ligger resten af arbejdet i at skifte det dårligt fungerende program med et der er mere nyttigt og fungerer med resten af systemet. Det er det jeg som NLP psykoterapeut kan hjælpe dig med og vil træne dig i.